Miten sitä kasvua tehdään?

Kumppaniyhteistyön ansiosta Kasvu Open pystyy tarjoamaan laaja-alaista ja maksutonta kasvun sparrausta suomalaisille PK-yrityksille. KPMG:lle kumppanuus Kasvu Openin kanssa on mahdollisuus tunnistaa yritysten kasvukipuja ja auttaa yrityksiä pääsemään niistä yli. Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä vierailee blogissamme ja kertoo kasvun eväistä ja menestystekijöistä.

Olemme alkuvuoden aikana kiertäneet Suomea Koolla on väliä -kiertueen merkeissä ja päässeet tapaamaan satoja kasvusta kiinnostuneita yrityksiä. Kaikista keskusteluista ja kysymyksistä kirkkaimmin mieleeni jäi yksinkertainen, mutta samalla suoraan ytimeen osuva kysymys: Miten sitä kasvua tehdään?

Kasvu Open täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sinä aikana yli 2000 yritystä on osallistunut maksuttomaan sparraukseen ja saanut uusia eväitä oman toimintansa kehittämiseen. Vaikka kaikkien yritysten kasvutarina ja -vaihe on aina omanlaisensa, voidaan yhteiset kasvureseptin ainekset tiivistää.

1. Kasvu on valinta

Ehkä selvääkin, mutta kasvu ei synny itsestään. Omistajilta, hallitukselta ja yrittäjältä tarvitaan selkeä päätös kasvun tavoittelusta. Kasvupäätös ohjaa valintoja, uusien markkina-avauksien suunnittelua sekä osaajien rekrytointia. Tehty päätös ja ääneen ilmaistu tavoite on tärkeä viesti koko tekijätiimille, asiakkaille ja sidosryhmille. Ilman tahtoa ei ole tekoja.  

2. Kasvu vaatii sitkeyttä 

Kasvun tekeminen ei vaadi rohkeutta vaan paremminkin sitkeyttä pitää valitusta päätöksestä kiinni. Markkina ja yrityksen liiketoiminta kehittyy usein odotuksia hitaammin ja maailmantalouteen voi vaikuttaa yllättäen Korona-viruksen kaltainen muuttuja, jonka vaikutuksiin kukaan ei ole pystynyt varautumaan. 

Lisäksi uuden tuotteen tai palvelun läpilyönti ottaa aina oman aikansa erityisesti, jos suuntana on kansainväliset markkinat. Varaa suunnitelmiin reilusti aikaa, voimavaroja ja tekijöitä uusia markkina-avauksia varten. 

3. Ihmiset tekevät kasvun

Vaikka uudet teknologiat kehittävät liiketoimintaa vauhdilla, mahdollistavat ihmiset aina yrityksen kasvun. Kukoistavan tiimin edellytys ei ole ylivertaiset yksilöt vaan erilaisten osaajien saumaton yhteistyö. Avoin, keskusteleva ja rehellinen yrityskulttuuri mahdollistaa rohkeat kokeilut, joita myös uudet innovaatiot ja läpimurrot vaativat. Yrittäjän ja/tai toimitusjohtajan on tärkeää muistaa pitää tiimin ohella huolta myös itsestä ja omasta jaksamisesta. 

+ Vastuullisuus

Itse uskon, että ainoa tie kestävän kasvun varmistamiselle on vastuullisuus. Minulle vastuullisuus tarkoittaa sitä, ettei vauhdikkaan kasvurutistuksen tiimellyksessäkään unohdeta sitä tärkeintä – tekijöitä, joiden työpanoksella kasvu toteutuu. 

Kasvun melskeessä punnitaan johtamisen syvin olemus. Se, onko yritys valmis tinkimään arvoistaan kasvun vaatimusten paineessa vai vaalitaanko ihmisten hyvinvointia ja jaksamista vauhdin lisääntymisestä huolimatta.